Stoer zwart douglas bij HOUTvakman.be!

douglashout van HOUTvakman.be

Zwart douglashout van HOUTvakman.be – de online douglas specialist – staat garant voor een sfeervol eindresultaat met een stoer accent. Of u nu op zoek bent naar zwarte planken, balken, latten of rabat voor uw buitenwand, schutting of poort, bij ons slaagt u altijd. Wij vertellen u graag wat meer over onze collectie zwart tuinhout. 

Zwart douglas hout.   

Douglas wordt voor buiten veelal onbehandeld toegepast, maar tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor zwart hout. Zwart tuinhout oogt modern & stoer en voorziet iedere toepassing direct van een moderne uitstraling. Enorm populair is het zwarte Zweeds rabat, ideaal voor een stoere zwarte gevelbekleding of een moderne schutting. Wilt u liever een nog modernere uitstraling, dan zijn de zwarte blokprofielen – zoals de dubbel & triple blokprofielen – een prachtige optie. Vaak wordt ook gekozen voor bijv. een overkapping met rustieke onbehandelde douglas balken met zwart rabat, een prachtige combinatie. Naast een unieke collectie zwart rabat vindt u bij ons ook zwarte douglas balken, planken & (achter)latten. 

Verschillende soorten “zwart”

Houd er wel rekening mee dat er twee verschillende soorten zwart hout wordt aangeboden: zwart gebeitst & zwart geïmpregneerd hout. Ons zwart gebeitste tuinhout wordt behandeld (bespoten) met zwarte beits, dit betreft normaal gesproken een mooie & dekkende laag. Zwart geïmpregneerd tuinhout betreft hout dat 1-malig ondergedompeld wordt in een zwart impregneermiddel. Hierbij is er sprake van een grondlaag, geen afwerklaag. De zwarte kleur is hierbij niet helemaal dekkend en egaal, de kleur van het douglas hout kan nog wat doorschijnen en mogelijk zijn er wat (witte) vlekken te zien. Wij adviseren hierbij om zelf nog een afwerklaag aan te brengen, om het hout mooi & egaal zwart te kleuren. 

Wilt u meteen aan de slag, kies dan voor zwart gebeitst. Een potje zwarte beits (mee) bestellen is altijd verstandig. Hiermee kunt u de kopse kanten behandelen, maar ook meteen kleine oneffenheden & eventuele beschadigingen “bijtippen”. Altijd het juiste hout bij HOUTvakman.be, alles voor uw nieuwe project!