Waarom u voor kunstgras moet kiezen in uw achtertuin

grastapijt

Denkt u erover om kunstgras aan te leggen in uw tuin? Een goede keuze! We zetten hier

de vele voordelen even op een rijtje.

grastapijt

Weinig tot geen onderhoud

Een eerste voordeel is natuurlijk dat u uw grastapijt niet hoeft te maaien. U heeft wel wat anders te doen in het weekend! Ook onkruid wieden is helemaal verleden tijd. U hoeft ook niet op te letten in de zomer. Sproeien is uiteraard ook niet nodig.

Altijd mooi

Kunstgras blijft altijd prachtig, ook tijdens een droge zomer. Het ziet er ook overal hetzelfde uit, waar je met natuurlijk gras snel dorre plekken krijgt in de zon, of kale plekken in de schaduw. Ook in de koudere maanden behoudt u zo een mooi groen tapijt in de tuin.

Eenmalige investering

Natuurlijk gras blijft niet voor altijd mooi, en moet dus na een tijdje opnieuw gezaaid of aangelegd worden. Deze extra kosten en moeite kunt u vermijden met kunstgras. Dit blijft minstens 10 jaar mooi, en vaak nog langer. Daarnaast bespaart u ook heel wat op de waterrekening, omdat u niet hoeft te sproeien. Beter voor uw portemonnee, en ook voor het milieu.

Kindvriendelijk

Kunstgras is erg kindvriendelijk. Het voelt zacht aan voor kinderen die eindeloos kunnen ravotten in de tuin. U kan er ook erg makkelijk speeltoestellen op plaatsen.

Geen allergieën

Niets zo spijtig als in de lente bij de eerste zon niet buiten kunnen komen door hooikoorts. Een kunstmatig grastapijt leidt uiteraard niet tot allergische reacties en is hiervoor de ideale oplossing. Iedereen wilt graag een fijne tijd in de tuin!

Makkelijke installatie

Wist u dat u kunstgras heel makkelijk zelf kunt aanleggen? Dit kan in de meeste tuinen, en zonder voorafgaande ervaring.

Kortom, kunstgras blijft altijd mooi, vraagt weinig onderhoud en is een eenmalige investering. Zo bespaart u tijd en geld en kan u lekker van uw tuin genieten!